Udgivet i

Robotter og Lego

Programmering og robotter i børnehøjde

I efterårsferien blev der i Pakhuset i Kolding leget med robotter, lego og programmering. Børn i alderen 8-12 år var inviteret til en dag i selskab med robotter af foreningen Programmering for Alle, som blev afholdt af App Academy.

Arrangementet, der var en del af EU Code Week, havde til hensigt at gøre programmering og robotter interessant for både børn og voksne.

Programmering, robotter og teknologien får enstørre og større betydning i hverdagen og derfor vil App Academy inspirere børnene i emnet.

Ved hjælp af Sparekassen Kronjylland gavefond var arrangementet gratis for deltagerne som betød at alle der ønskede det kunne deltage. 11 børn i alderen 8-12 år og deres forældre, mødte op til en dag i selskab med robotten Edison som er en LEGO-kompatibel robot der er udstyret med forskellige sensorer som giver mange muligheder.. Edison er kompatibel med LEGO og indeholder forskellige typer sensorer.

Ved hjælp af stregkoder der indeholder færdige programmer til robotten, kom børnene hurtigt igang.

Stregkoderne scannes af Edison hvorefter den eksempelvis kunne følge lyset, undgå sorte streger eller undgå forhindringer foran den. Den største succes var stregkoden med sumobrydning, hvor robotterne forsøger at skubbe hinanden ud af en cirkel.

Børnene blev også introduceret til det nye program EdBlocks. Programmet gør det muligt selv at programmere Edison ved hjælp af en form for puslespilsbrikker. På den måde kan Edison  programmeres til både at danse, lyse, spille musik og køre gennem baner.

Dagens sidste udfordring bestod i at få Edison til at udtrykke følelser gennem programmering.

Alt i alt en dag med glade børn, glade forældre, et helt gulv fyldt med LEGO og baner, og ikke mindst en god dag for App Academy.